Arbejdspladsvurdering, eller APV, er et firmas redskab til at holde styr på deres arbejdsmiljø. Når man har en APV, hvor ofte skal man så revidere den? APV’en skal revideres i hvert fald hver 3. år, eller når der sker nye ting i firmaet, der har betydning for arbejdsmiljøet. Hos Nordjysk Ergoterapi kan vi hjælpe dit firma med at sørge for, at jeres APV følger alle krav.

Det er et lovkrav, at alle firmaer, der har ansatte, skal have lavet en APV. Den skal dække alle arbejdsmiljøforhold i firmaet. Dette er både fysiske, psykiske og sociale. Sygefravær skal altid være en del af dit firmas APV. Det er arbejdsgiverens ansvar, at APV’en bliver lavet og følger alle krav. Medarbejderne skal dog være med til at skabe den sammen med ledelsen. Hvordan APV’en skal se ud, skal derfor være et samarbejde mellem medarbejderne og ledelsen.

Hos Nordjysk Ergoterapi kan vi hjælpe dit firma med at få et ergonomisk godt arbejdsmiljø. Vi ser blandt andet på, hvordan I kan undgå gener fra skelet- og muskler, der kan komme på grund af jeres arbejde. Et godt ergonomisk arbejdsmiljø mindsker sygefravær.

APV hvor ofte – ergonomisk arbejdsmiljø

Hos Nordjysk Ergoterapi kan vi blandt andet hjælpe dit firma med at undgå, at I bliver nedslidte af dårlige arbejdsstillinger. Når man har en APV, hvor ofte skal den så revideres i forhold til det ergonomiske arbejdsmiljø? Det kan være meget forskelligt fra firma til firma, hvornår man skal kigge på de faktorer, der er skrevet i APV’en. Det er blandt andet en god ide at få den revideret, hvis man får en ny medarbejder, der har brug for en anden måde at arbejde på, for ikke at slide på kroppen. Dette kan blandt andet være for at undgå sygemelding eller for at kunne vende tilbage efter sygemelding. Hvordan arbejdet skal udføres på ergonomisk vis, skal nemlig laves efter den enkelte medarbejders krop og ikke omvendt.

Med en ergonomisk tilrettelagt arbejdsdag kan man blandt andet undgå langvarigt sygefravær, der er kommet på grund af blandt andet ledsmerter og stivhed i kroppens led. Når man har et godt arbejdsmiljø, sørger man for, at arbejdspladsen er indrettet ergonomisk efter medarbejderne. På denne måde er dit firma sikret at kunne holde på sine medarbejdere i mange år.

Vil du høre mere om ergoterapi, og hvad det kan gøre for dit firma? Så giv Nordjysk Ergoterapi et kald på tlf.: 44 14 02 20, eller send en mail på: tina@nordjyskergoterapi.dk.

Tilmeld dig nyhedsbrev

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev, vil du ca. 10 gange om året modtage interessante nyheder inden for sundhed, behandling og ergoterapi.

Tilmeld dig her